2006-10-24

Europa slår tillbaka

Just när ni trodde att det inte skulle bli några fler skriverier om musikvideor; världens bästa Sofia skickade just två fantastiska länkar till mig... Den första visar Françoise Hardy som framför Träume på "Sacha Show", den 29e december 1969. På tal om Träume damp cd:n med sången ned i min brevlåda för några dagar sen (thanks!), och denna video visar ju med all önskvärd tydlighet hur mycket bättre allt var förr!




Den andra, än mer fantastiska länken, är en France Gall-video för låten Les Sucettes (slickepinnarna). Och jag som tyckte Jug var obscen! Det här är så snuskigt, men samtidigt så rörande naivt! För övrigt alldeles perfekt för oss som lyssnat sönder den fantastiska Poupée De Cire, Poupée De Son många gånger om men inte tröttnat på kombinationen Gainsbourg/Gall.





De jättelika dansande klubborna med sina strategiskt placerade flugor är så jävla roliga, bwahaha! Det är lite rörande... Enligt en fransos med översättarambitioner på YouTube går texten nåt sånt här:

Annie likes lollypops...
The anised lollypops
Annie's anised lollypops
give to her kisses
an anised taste/ When the barley sugar
flavoured with anise...
flow into Annie's throat,
She's in paradise.

Serge, Serge... tsk tsk tsk. Idag skulle du bli fjättrad vid en skampåle för sånt där! Men, som sagt, Jugganot eat your heart out...

Inga kommentarer: