2006-01-18

Japp japp!

Jahapp, så är man tillbaka i New York igen... jag fick sällskap av lite isregn som inte åkt härifrån än, så jag håller mig inomhus så mycket jag kan. Därmed finns heller inte mycket att rapportera; jag ska skriva upp mig på en filmteorikurs på ett annat universitet den här terminen, för att stimulera min stackars hjärna lite; och jag ska ha produktionskurs med Boys Don't Cry och Happiness-producenten. Det ska nog bli sköj. Jag ska (precis som alla andra studenter) försöka visa mig extra klok och vacker så att den stackars kvinnan vill ge mig massa pengar för att äntligen göra mitt stora, ryska epos!

Den där filmteorikursen, förresten, heter nåt i stil med "Antonioni, Wong Kar-Wai and the relation between space and tempo" eller nåt sånt. Okej för att Antonioni är det snarkigaste som kommit ur Italien sen [infoga lustig italiensk kulturreferens här, jag har ingen aning], men det är ändå kul att det finns så specifika kurser i det här landet! Jag är ju van vid att läsa kurser som heter "filmhistoria 1", men här heter de "Eisenstein's new objective realism as suggested in late Spring, 1926, as seen by Rohmer". Med andra ord: kanske snark, men kanske wee! OK, antagligen snark...


Annars inte mycket, skyskraporna är kvar och Harlem luktar som vanligt. Så snart det slutar regna ska jag ge mig ut på stan och hitta nåt roligt att skriva om!

Puss puss.

1 kommentar:

Martin sa...

Sicket mysterium!
Har du själv kännt den här munvattnande doften eller litar du helt till tidningar och kommentarer från främmande människor?