2004-12-20

osis!

Pitchningen gick bra, alla var snälla och bla bla bla. Den här posten ska inte handla om det, utan om de kval som Carmen just nu genomlider.
Carmen har en idol, bara en, och hon pratar ofta om honom – hans estetik, registil, manus etc. Det är Alejandro Amenabar, den spanske regissören som bla a gjorde Abre los Ojos (open your eyes) och the Others, och som nu har gjort den nya Mar Adentro (typ, Havet inuti eller nåt sånt). Den vann bästa regissör och bästa manliga skådis i Venedig och gick just upp på bio här. Vi ville förstås se den, så vi gick på premiärdagen för ett par dagar sen. Filmen var mycket bra, med vissa (främst musikaliska) invändningar, men sammantaget en mycket bra film. Konstigt nog (för den är mycket omskriven) öppnade den bara på två dukar här i stan. Vi valde den biograf som låg närmast, gick, såg, pratade och gick hem. Klipp klapp hepp.

Nu till kvalen: alldeles nyss ringde en kompis här från huset och berättade att han också sett filmen samma kväll, men på den andra biografen, och att Amenabar varit där på hemligt besök! Han pratade med publiken, och vår vän hade tydligen ett längre samtal med honom.

Carmen är ganska sur just nu.

Inga kommentarer: