2004-10-13

bom bobada twanng twannng pop! pop! badubidu bwi bwiii!

Oki, så vi var på besök hos DuArt idag, New Yorks största filmlab. Där blev vi guidade av en så skön snubbe, en italian american i sextioårsåldern som hette Lou och var som handplockad ur the Sopranos. Han hade gråvitt hår, var lite småtjock och gick framåtlutad, iklädd en helkropps-sportoverall. Så här beskrev han en framkallningsmaskin:”You know, if you was to try to put more than one of ’em rolls in at a time – fuggedabaudit! It’d just crunch you up, ecksetera ecksetera.” (Ja, han sade klart och tydligt ”ecksetera” istället för ”etcetera”). Det kändes roligt, han var den mest maffialiknande kille jag sett hittills i mitt liv, och så jobbade han som filmfärgkorrigerare. Sedan! Sedan! Sedan gick vi till the Soup Nazi! Japp, soppnazisten från Seinfeld finns, och jag kan intyga att han har de vansinniga instruktionerna tryckta på lappar som siter uppe (”För smidig service: 1) Ha pengarna REDO i handen när du kommer fram till kassan. 2) Se till att ha bestämt dig när det är din tur. 3) Efter att du betalat, gå alldeles rakt fram tre steg till vänster om kassan, utan att vända dig om, och vänta på din soppa.”) Seriöst, det är inte ens på skämt, han är en riktig soppnazist! För övrigt bor jag en minut från Seinfeldlunchrestaurangen. Oj oj oj, så spännande livet är i Amerika! Hahaha!

2 kommentarer:

Anonym sa...

GRATTISGRATTISGRATTISGRATTISGRATTISGRATTISGRATTISPÅFÖDELSEDAGENGABRIELPUSSOKRAM!
M&D

Anonym sa...

Moni och jag kommer givetvis att besöka både soppnazisten och Seinfeldgängets favvohak under vårt NY-besök - särskilt nu när du har så benhård koll på läget. /Morganizer

P.S. Ikväll har jag snöat in på gamla favoriten Layla från tiden då Eric Clapton (då Eric and the Dominoes) ännu inte gjort den "Unplugged". Fatta att den verkligt bra delen av låten, det instrumentala efterpartiet, kommer först efter tre minuter och tio sekunder och varar sedan i sköna nästan fyra minuter! Ladda ner nu om du inte redan har!